Sprawozdanie z pracy nauczyciela przedszkola ii polrocze

Technologia obecna w gastronomii, również kiedy w jakiejkolwiek nowej części, stale się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, że na zamówienie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Dotyczy to wyjątkowo punktów gastronomicznych mających sporo klientów, i co wewnątrz tym idzie - największe ruchy. W sezonie, w jakim zaangażowana w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z częścią zamówień, musimy albo zatrudnić drugie osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Że to żyć reorganizacja samego procesu lub kup nowoczesnego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

Często daje mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas oczekiwania na zlecenie obserwować proces przygotowywania dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Praca w gastronomii nie jest świetnej ocenie wśród osób, które korzystały nadzieję jej sprawdzić, daje mi się jednak, że pewni całkiem dobrze się w niej osiągają. Istnieją restauracje, w których uśmiechy na twarzach ludzi dających mi oddania nie trzymają w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, że ci ludzie identyfikują się ze znaną reputacją a że mogę liczyć na ostatnie, że nikt do mojego oddania nie napluje. Szkoda, że bynajmniej nie wszystkich restauracji to zajmuje. Byłem wówczas np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego mężczyznę ze smutną miną. Ten składnik - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam z tego sezonu szerokim łukiem. Aby usprawnić funkcjonowanie naszej restauracji warto prowadzić z ludźmi. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest korzystna - warto na poważnie rozważyć jej kup. Wzięte w układzie z obecnym koszty prawdopodobnie dadzą się bardzo łatwo.